Mitt team

Camilla Granberg | Landomera & Calando

Hoppning | Umeå RF

Jag började rida på ridskolan i Nordmaling när jag var tio år. (1983) Kom snabbt på att hästar och ridning är det roligaste som finns och blev då inventarie på ridskolan. Red min första hopptävling då jag var 11 och ridit 1½ år. Det var på b-ponnyn Karino. Fick en tredjeplacering och då var man fast. Har två egna hästar, Landomera och Calando. 14 och 4 år, mor och son. Har med Landomera tävlat tom 130, med seger och placeringar.


Målet för i år på Landomera är att rida stadigt och bra i 1,30 nivå och att debutera 1,35. (med stadigt och bra menar jag segerchans) Det känns som att vi har massor att utveckla, men med hjälp av Lotta Sjöberg som hopptränare och Pernilla Larsson som personligtränare, tror jag att vi kan snäppa upp oss ett par hack. Med Lillis är det att komma ut på tävlingsbanan och innan innesäsongen startar i höst vill jag ha ridit 1,00 m på honom.


Det jag ser fram emot som teamryttare är att få hjälp med min egen träning, både fysiskt och mentalt. Jag vill alltid utvecklas och bli bättre, på alla plan och med Pernilla till hjälp kan jag ge min häst bättre förutsättningar till att göra ett bra jobb. Det känns otroltigt hedrande att jag fått den här chansen.

Karin Tomner Broman | Golden King & Melcheor

Dressyr | Örnsköldsviksortens RK

Jag började rida som 10-åring 1-2ggr / vecka på ridskola och det fortsatte jag med tills jag var 19 .Jag gjorde sedan ett uppehåll på ca 25 år ( rid bara lite sporadiskt under dessa år). Jag saknade hästlivet trots att jag tränade och utövade mycket andra sporter under dessa år så 2003 började jag igen och sen var jag fast på riktigt.

Första hästen köpte vi 2005 och sedan dess har jag och min dotter Marie haft några hästar tillsammans. Jag fick lära mig att rida på ett nytt sätt, mycket hade förändrats på dessa år (till det bättre ) nu pratar man t.ex om hästens lösgjordhet osv. vilket var nytt för mig.


30/5 2007 var jag med om en olycka som helt förändrade mitt liv. Detta innebar att jag har fått börja om med allt, lära mig gå, cykla, åka skidor och rida m.m. Jag brukar skoja om att jag är bra på att vara nybörjare på hästryggen tre gånger närmare bestämt Leende ansikte med leende ögon.


Annica Johnsson är den som lärt mig rida igen, (två gånger) och för det är jag evigt tacksam! Sen har många duktiga instruktörer hjälpt mig att hitta rätt i sadeln. Camilla Granberg och Maggan Bech Eriksson har t.o.m lärt mig jobba med bommar och hoppa igen , visserligen bara 30 cm men...


Under min rehabilitering har jag från början haft god hjälp av sjukgymnaster men sen har jag fått sköta min rehabträning själv. Vilket inte alltid är så lätt även om jag har tränat hela mitt vuxna liv. Det är helt underbart att jag nu som teamryttare har fått chansen att fortsätta min väg tillbaka.  Med Pernilla som PT och coath blir det så mycket lättare att jobba med min egen träning. Någon som talar om vad jag behöver träna ,hur jag ska träna och hur mycket . Det är superskönt!!! Att Pernilla sen har unika kunskaper som Ryttare och PT är ju lysande, hon ser vad som är extra viktigt att fokusera på för just mig. Jag har stora förhoppningar om att med hennes hjälp kunna bli starkare och då ännu stadigare i sadeln. Hon ger mig redskap till att stärka min kropp,balans och självkänsla.


Vi har två stycken Dressyr-hästar Golden King som vi haft sedan dec -08 och Melcheor som vi köpte aug -14.Jag tävlar båda hästarna i Msv B. Mitt stora mål är att i år rida med godkända resultat dvs minst 62% och klara kvalen till Msv A , det skulle vara så roligt att få rida med frack och hatt.


Jag känner att vi tillsammans med mina tränare (dressyr och hopp) och Pernilla  som PT kan skapat de bästa förutsättningarna för att nå detta mål.

Jag är Svensk ridlärare level 3 och jobbar på Kramfors ridklubb! Har jobbat här sen 1998. Tävlar främst dressyr men också hoppning. Har ridit sen jag var liten och startade min karriär på Bursjö ridklubb,  därefter  Lockne Ridskola för att sen börja jobba på Kramfors Ridklubb.


Mitt mål med mitt tävlande är att rida Msv A inom kort. Kvalen är klara och jag laddar för en comeback med Jack! Målet med min andra häst, Hera Chiara är att kvala henne till Msv B. Tävlar även några yngre hästar som också går från klarhet till klarhet! Jag kommer även att tävla hoppning under hösten. Bredvid detta spelar jag även fotboll i Remsle UIF damer div 2.


Att få möjligheten att vara med som teamryttare ser jag fram emot. Att få proffessionell coaching ökar möjligheten att höja prestationen på tävlingsbanan och på jobbet!

Sara Nilsson | Jack

Dressyr | Kramfors RK

Marie Broman | Melcheor & Golden King

Dressyr | Örnsköldsviksortens RK

Jag började rida som 8-åring på ridskolan och har mer eller mindre vuxit upp i stallet på Örnsköldsviksortens Ryttarklubb. Tillsammans med min mamma Karin Tomner Broman red jag på ridskolan och hade flera sköt-och medryttarhästar innan vi 2005 skaffade vår första egna häst. Min egna ponny köptes 2007, Lärkebos Paskinell, och tillsammans hade vi hela 9 år tillsammans. Med honom fastnade jag helt för dressyren även om jag också tycker om skogsturer och gymnastikhoppning. Just nu har jag och mamma två grabbar tillsammans, Golden King och Melcheor, som vi turas om att träna och tävla med.


Mitt mål för säsongen 2017 är att rida båda hästarna i Msv:B  på godkända poäng, för att sedan kunna nå den där berömda fracken. Jag och min mamma har alltid stöttat varandra i ridsporten, så det hade varit en dröm att tillsammans få starta på en högre nivå.


Då min mamma varit del av Pernillas team ett tag nu, och jag själv har haft henne som PT, var det självklart för mig att tacka ja på frågan om jag ville vara med. Jag har redan fått massor med hjälp från Pernilla, både med träning och coachning, men vet också att hon har mycket mer att ge. Hon kan ge mig verktyg för att kunna utvecklas till en bättre ryttare, starkare person och att nå mina mål!

Tel: 073 - 180 41 72

kontakt@pernillasthe.se